Fjärdeplats i Prix Europa

Fjärdeplats i Prix Europa

Haus_des_Rundfunks_BerlinDen 24 oktober 2014 hedrades Klockrent – En Mycket Stor Konsert med en fjärdeplacering i Prix Europa i Berlin (The European Broadcasting Festival). Klockkonserten var den enda rena konserten som tävlade i klassen Radio Music.

Juryn, som bestod av samtliga producenter till de tjugo bidragen, arbetade i tre dagar med att lyssna på de 20 tävlande programmen i världens äldsta radiohus, Haus des Rundfunks i Berlin. Radio Music-juryn satt församlad på scenen i radiohusets stora konsertsal. Klockrent var det första programmet att spelas upp på onsdagmorgonen i tävlingsveckan i kategorin Radio Music (New ways of communicating music to audiences in the fields of classical, jazz, folk and world music).

Uppspelningen följdes först av en lång tystnad, så en innerlig applåd. Flera i juryn var påtagligt gripna av det de hört och fällde omdömen som ”excellent”, ”splendid” och ”divine”.

20141023_BC+ES_PrixEuropaLjudteknikern Björn Carlsson och producenten Eva Sjöstrand fick under Prix Europa-dagarna i Berlin ta emot mycket beröm för den unika konserten. Björn fick svara på många tekniska frågor från kolleger från hela Europa.

Den banbrytande tekniska lösningen med Klockrent sprider sig därmed över kontinenten. Men det största, det många stannar inför, är att resultatet av denna vilda idé blev till en så gripande konsert som kommer att leva länge.


Mer info om Prix Europa